Grupul TUD furnizează o gamă completă de servicii financiare integrate și pune la dispoziția partenerilor săi instrumentele necesare pentru atingerea performanței atât în administrația publică, precum și în rândul companiilor private. Rolul TUD este acela de a facilita accesul clienților la resursele necesare pentru maximizarea fondurilor proprii și optimizarea managementului financiar.
Cu o experiență de peste 11 ani, TUD oferă partenerilor o gamă largă de servicii de analiză financiară, previziuni financiare, lichiditatea serviciului datoriei, raportarea și monitorizarea proiectelor europene – rambursabile sau nerambursabile, cu structuri financiare adaptate fiecărui proiect și program.
TUD furnizează de asemenea recomandări în legatură cu una sau mai multe tranzacții cu instrumente financiare, analiza acestora, selectarea portofoliului, precum și opinii în legătură cu vânzarea și cumpărarea de instrumente financiare, fiind prima companie din România autorizata ASF care oferă servicii financiare profesionale de investiții dedicate sectorului public.
Proiecte care au făcut ca TUD să fie cunoscută atât pe piața locală, cât mai ales pe cea internațională, au fost proiectele de eficientizare energetică. Începând cu anul 2009, TUD a construit primul proiect cu Banca Europeană de Investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit din Sectorul 6, proiect ce a fost multiplicat ulterior la Sectorul 1, respectiv Sectorul 4 din București. Și în prezent, TUD derulează proiecte ce vizează creșterea performanței energetice la nivelul clădirilor publice, fiind unic partener național în programul de cercetare și inovare Horizon 2020 derulat de Comisia Europenă la nivelul a 14 state membre.
Tinând cont de nevoia de digitalizare existentă la nivelul autorităților publice locale, în ultimii ani, TUD a facut o prioritate din dezvoltarea de soluții informatice dedicate acestora, soluții ce au drept scop pe de o parte degrevarea de activitățile consumatoare de resurse umane și timp, și optimizarea capacității de gestiune a fluxurilor financiare și operaționale interne, pe de altă parte, o transparentizare a informațiilor financiare ale municipalității, oferind publicului larg transpunerea acestora într-un format simplu și facil. Astfel, sub umbrela Verde, TUD a lansat aplicațiile Verde Reabilitare, Verde Data și Verde Buget.
„Direcția noastră continuă este să venim în sprijinul administrației publice și, prin aceasta, să furnizăm instumentele necesare dezvoltării atât la nivel tehnic și economic, cât și la nivel macro, social – cu cât avem o administrație publică mai profesionalizată și mai transparentă, cu atât cetățenii, adică beneficiarii de facto, au mai mult de câștigat. La fel și societatea, în ansamblu. De-a lungul anilor, am creat pe piața românească unele dintre cele mai revoluționare soluții, o parte dintre acestea fiind invovații sută la sută românești realizate în concurdanță cu cele mai înalte standarde internaționale“, a declarat Mihai Tudorancea, Managing Director și fondatorul Grupului de companii TUD.
Încă din anul 2007, TUD a realizat primele rapoarte de analiză financiară la standard financiare internaționale. Doi ani mai târziu a structurat primul proiect din România de finanțare pentru reabilitarea termică a clădirilor de locuit, urmând ca din 2011 să realizeze și monitorizarea implementării acestor proiecte finanțate de BEI. În anul 2013 a demarat primul proiect internațional privind dezvoltarea pieței de eficiență energetic în România (ESCO).În anul 2016 devine partener național în cadrul programului guarantEE, program de cercetare ce urmărește implementarea contractelor de performanță energetica la nivel național și dezvolta primele aplicații informatice dedicate sectorului public. În anul 2017, oferă consultanță Primăriei Sectorului 6 în vederea accesării grantului nerambursabil în cadrul programului ELENA, pentru construirea și reabilitarea de gradinițe și școli eficiente energetic.